Відділення

Ресторанного господарства

 

Завідувач відділення – 
Українець Галина Михайлівна,
спеціаліст вищої категорії.
На посаді завідувача відділення працює з 2005 року.
Тел.: 543-87-61

 

 План роботи відділення на квітень 2023-2024

План роботи відділення на травень 2023-2024

План роботи відділення на листопад 2024-2025

ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Галузь знань: 18 Виробництво та технології

Спеціальність: 181 Харчові технології

Освітньо-професійний ступень:  Фаховий молодший бакалавр

Освітньо-професійна програма: Харчові технології 

Термін навчання: за денною формою: 9 клас-3 р.5 м.,

                                                                     11 клас – 2 р.5 м.;

                                за заочною формою:11 клас – 2 р.10 м.

Людина, яка планує працювати в харчовій промисловості та прагне до кар’єрного росту, має розуміти, що впродовж усього життя доведеться вчитись — опановувати нові техніки, вдосконалювати власну майстерність.

Технолог, кухар — професії, які завжди залишаються в переліку найбільш популярних на ринку праці. Як би не змінювалась економічна ситуація, які б катаклізми не відбувались у світі, а їжа є базовою потребою для всіх людей. Тож попит на фахівців харчової промисловості залишається завжди. Спеціальність особливо приваблива для тих, хто бачить себе у сімейному бізнесі, мріє про власне мале або середнє підприємство ресторанного господарства.

В процесі навчання вивчаються дисципліни професійного спрямування:

  • технологія виробництва кулінарної продукції
  • організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
  • організація виробництва в закладах ресторанного господарства
  • устаткування закладів ресторанного господарства
  • основи психології
  • основи стандартизації та контролю якості харчової продукції
  • іноземна мова професійного спрямування
  • економіка підприємств різних типів
  • облік і звітність в закладах ресторанного господарства
  • організація барної справи
  • основи роботи сомельє

Випускники кваліфікації фаховий молодший бакалавр з харчових технологій можуть обіймати такі посади:

  • виробник харчових напівфабрикатів
  • шеф-кухар
  • офіціант
  • метрдотель
  • майстер з виробничого навчання
  • помічник керівника
  • фахівець з технології харчування
  • технік-технолог з технології харчування
  • кухар
  • кухар дитячого харчування
  • майстер ресторанного обслуговування
  • бармен
  • майстер ресторанного обслуговування

На базі відділення створені навчальні лабораторії: «Навчальний ресторан», «Навчальний бар», «Навчальна кухня» де студенти відпрацьовують практичні навички і проводяться різні конкурси професійного спрямування .

Наші студенти проходять практику в ресторанах провідних готельних комплексах

м. Києва, санаторіях та базах відпочинку в Україні. Кращі студенти мають можливість  пройти стажування в готелях, ресторанах Болгарії, Туреччини, Греції.

Можливе паралельне навчання в Коледжі та університеті м. Бидгощ (Польща) за даною спеціальністю.

Після закінчення коледжу випускники мають можливість продовжити здобуття освіти за ступенем «бакалавр» зі спеціальності «Харчові технології» в вищих навчальних закладах освіти України за скороченими термінами навчання.

«ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА», СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «РЕСТОРАННЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ»

Галузь знань: 24 Сфера обслуговування

Спеціальність: 241«Готельно-ресторанна справа

Освітньо-професійний ступень:  Фаховий молодший бакалавр

Освітньо-професійна програма: Ресторанне обслуговування 

Термін навчання: за денною формою: 9клас-2р.10м.,

                                                                   11клас - 1р.10м.;

                                за заочною формою: 11клас-1р.10м.

Фахівець з ресторанного обслуговування є однією із найбільш престижних та перспективних професій, що дає змогу  цілеспрямованій, комунікабельній, енергійній молодій людині реалізувати себе у ресторанному бізнесі. Особливо приваблива для тих, хто бачить себе у сімейному бізнесі, мріє про власне мале або середнє підприємство ресторанного господарства.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців в наслідок активного розвитку ресторанного господарства в Україні і за її межами.

 

В процесі навчання вивчаються дисципліни професійного спрямування:

  • організація обслуговування
  • технологія приготування їжі
  • устаткування закладів ресторанного господарства
  • основи психології
  • іноземна мова професійного спрямування
  • економіка підприємства
  • основи менеджменту та маркетингу
  • бухгалтерський облік
  • барна справа
  • основи роботи сомельє

 

Випускники кваліфікації фахового молодшого бакалавра з готельно-ресторанної справи (ресторанне обслуговування) можуть обіймати такі посади:

  • адміністратор (господар) залу
  • метрдотель
  • майстер ресторанного обслуговування
  • офіціант
  • бармен
  • бариста
  • член бригади ресторану

 

На базі відділення створені навчальні лабораторії: «Навчальний ресторан», «Навчальний бар», «Навчальна кухня» де студенти відпрацьовують практичні навички і проводяться різні конкурси професійного спрямування .

Наші студенти проходять практику в ресторанах провідних готельних комплексах м. Києва, санаторіях та базах відпочинку в Україні. Кращі студенти мають можливість  пройти стажування в готелях, ресторанах Болгарії, Туреччини, Греції.

Можливе паралельне навчання в Коледжі та університеті м. Бидгощ (Польща) за даною спеціальністю.

Після закінчення коледжу випускники мають можливість продовжити здобуття освіти за ступенем «бакалавр» зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в коледжі та інших вищих навчальних закладах освіти України за скороченими термінами навчання.

Круглий стіл 'Студентоцентризм'

3 квітня 2024 року  на відділенні ресторанного господарства було проведено круглий стіл зі студентським активом на тему: " Студентоцентризм: партнерство і спільна відповідальність за результат".

Результати анкетування "Опитування для попередження та протидії булінгу"

Log in