Ресторанного господарства
Завідувач відділення –
Українець Галина Михайлівна, спеціаліст вищої категорії.
На посаді завідувача відділення працює з 2005 року.
Тел.: 543-87-61
План роботи відділення на квітень 2023-2024
План роботи відділення на травень 2023-2024
План роботи відділення на листопад 2024-2025
Галузь знань: 18 Виробництво та технології
Спеціальність: 181 Харчові технології
Освітньо-професійний ступень: Фаховий молодший бакалавр
Освітньо-професійна програма: Харчові технології
Термін навчання: за денною формою: 9 клас-3 р.5 м.,
11 клас – 2 р.5 м.;
за заочною формою:11 клас – 2 р.10 м.
Людина, яка планує працювати в харчовій промисловості та прагне до кар’єрного росту, має розуміти, що впродовж усього життя доведеться вчитись — опановувати нові техніки, вдосконалювати власну майстерність.
Технолог, кухар — професії, які завжди залишаються в переліку найбільш популярних на ринку праці. Як би не змінювалась економічна ситуація, які б катаклізми не відбувались у світі, а їжа є базовою потребою для всіх людей. Тож попит на фахівців харчової промисловості залишається завжди. Спеціальність особливо приваблива для тих, хто бачить себе у сімейному бізнесі, мріє про власне мале або середнє підприємство ресторанного господарства.
В процесі навчання вивчаються дисципліни професійного спрямування:
- технологія виробництва кулінарної продукції
- організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
- організація виробництва в закладах ресторанного господарства
- устаткування закладів ресторанного господарства
- основи психології
- основи стандартизації та контролю якості харчової продукції
- іноземна мова професійного спрямування
- економіка підприємств різних типів
- облік і звітність в закладах ресторанного господарства
- організація барної справи
- основи роботи сомельє
Випускники кваліфікації фаховий молодший бакалавр з харчових технологій можуть обіймати такі посади:
- виробник харчових напівфабрикатів
- шеф-кухар
- офіціант
- метрдотель
- майстер з виробничого навчання
- помічник керівника
- фахівець з технології харчування
- технік-технолог з технології харчування
- кухар
- кухар дитячого харчування
- майстер ресторанного обслуговування
- бармен
- майстер ресторанного обслуговування
На базі відділення створені навчальні лабораторії: «Навчальний ресторан», «Навчальний бар», «Навчальна кухня» де студенти відпрацьовують практичні навички і проводяться різні конкурси професійного спрямування .
Наші студенти проходять практику в ресторанах провідних готельних комплексах
м. Києва, санаторіях та базах відпочинку в Україні. Кращі студенти мають можливість пройти стажування в готелях, ресторанах Болгарії, Туреччини, Греції.
Можливе паралельне навчання в Коледжі та університеті м. Бидгощ (Польща) за даною спеціальністю.
Після закінчення коледжу випускники мають можливість продовжити здобуття освіти за ступенем «бакалавр» зі спеціальності «Харчові технології» в вищих навчальних закладах освіти України за скороченими термінами навчання.
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 241«Готельно-ресторанна справа
Освітньо-професійний ступень: Фаховий молодший бакалавр
Освітньо-професійна програма: Ресторанне обслуговування
Термін навчання: за денною формою: 9клас-2р.10м.,
11клас - 1р.10м.;
за заочною формою: 11клас-1р.10м.
Фахівець з ресторанного обслуговування є однією із найбільш престижних та перспективних професій, що дає змогу цілеспрямованій, комунікабельній, енергійній молодій людині реалізувати себе у ресторанному бізнесі. Особливо приваблива для тих, хто бачить себе у сімейному бізнесі, мріє про власне мале або середнє підприємство ресторанного господарства.
Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців в наслідок активного розвитку ресторанного господарства в Україні і за її межами.
В процесі навчання вивчаються дисципліни професійного спрямування:
- організація обслуговування
- технологія приготування їжі
- устаткування закладів ресторанного господарства
- основи психології
- іноземна мова професійного спрямування
- економіка підприємства
- основи менеджменту та маркетингу
- бухгалтерський облік
- барна справа
- основи роботи сомельє
Випускники кваліфікації фахового молодшого бакалавра з готельно-ресторанної справи (ресторанне обслуговування) можуть обіймати такі посади:
- адміністратор (господар) залу
- метрдотель
- майстер ресторанного обслуговування
- офіціант
- бармен
- бариста
- член бригади ресторану
На базі відділення створені навчальні лабораторії: «Навчальний ресторан», «Навчальний бар», «Навчальна кухня» де студенти відпрацьовують практичні навички і проводяться різні конкурси професійного спрямування .
Наші студенти проходять практику в ресторанах провідних готельних комплексах м. Києва, санаторіях та базах відпочинку в Україні. Кращі студенти мають можливість пройти стажування в готелях, ресторанах Болгарії, Туреччини, Греції.
Можливе паралельне навчання в Коледжі та університеті м. Бидгощ (Польща) за даною спеціальністю.
Після закінчення коледжу випускники мають можливість продовжити здобуття освіти за ступенем «бакалавр» зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в коледжі та інших вищих навчальних закладах освіти України за скороченими термінами навчання.
3 квітня 2024 року на відділенні ресторанного господарства було проведено круглий стіл зі студентським активом на тему: " Студентоцентризм: партнерство і спільна відповідальність за результат".
Результати анкетування "Опитування для попередження та протидії булінгу"